RIKELEKTRO ble etablert 01.01.2005 av Richard Masiello og Kim Eriksen. RIKELEKTRO startet opp som et nisje elektroselskap som skulle jobbe mot markedet for butikker og handel. Målet var i utgangspunkt å «hjelpe» svenske kjeder som etablerte seg i Norge. Dette viste seg å være en stort marked, ikke bare innen elektro, men også andre fag for disse kjedene. Fra 2007 begynte vi å levere «nøkkel-ferdige» butikker til en del av våre kunder. Dette var et konsept som vokste og vokste for oss, og fra begynnelsen av 2012 ansatte vi både egne snekkere og malere, slik at vi kunne «eie» hele prosessen selv når vi bygde butikker.

I 2017 ble vi godkjent som opplæringsbedrift for elektrolærlinger. Her samarbeider vi med Halden videregående skole og opplæringskontoret i Østfold. Vi har et mål om å være en bidragsyter når det gjelder rekrutering av fagfolk i vårt yrke. RIKELEKTO har som mål å ta inn 2 til 3 lærlinger hvert eneste år. Høsten 2022 vil vår egen test-stasjon for fagprøver stå klar i våre lokaler i Halden.

I 2018 ble vi kjøpt opp av Instalco.
Instalco ble startet i 2014 og består i dag av over 100 selskaper innen fagene, elektro, rør, sprinkel, kjøle, ventilasjon og prosjektering. I dag finnes Instalco i Sverige, Norge og Finland. For videre utvikling av RIKELEKTRO er Instalco en bra partner. Via Instalco har vi muligheent til å sende ansatte på kurs / Instalco skolen. Fra oppstart og frem til nå sommeren 2022, vil 3 montører ha gått Instalco sin bas-montør skole og 1 ansatt vil ha gått Instalco sin prosjektleder skole. Dette er noe vi vil fortsette med å bruke aktivt og sende våre ansatte på. Vi er også med i Instalco Norge sin ledergruppe, der vi er med og deler erfaringer med andre Instalco firmaer i Norge.

I 2019 startet vi opp serviceavdelingen i Halden, for å jobbe mot det private markedet i Halden og omegnen. Med erfarne montører på laget, har vi blitt en samarbeidspartner for mange byggmestere i området.

I 2020 startet vi opp prosjektavdelingen, som skulle ta på seg større elektro jobber i Viken fylket. Dette er en avdeling som ble startet opp med bakgrunn i at vi har lang fartstid i bransjen, og noe som ville gjøre oss til en mer komplett leverandør.

Sommeren 2021 sluttførte vi vår første Instalco bærekraftige installasjon. Dette er noe som er viktig for RIKELEKTRO, da dette er et stempel på at vi tenker på miljø, sikkerhet og lønnsomhet i prosjektene vi gjennomfører. I løpet av 2022 vil de 2 neste Instalco bærekraftige installasjonene stå ferdig.

I løpet av 2022 vil RIKELEKTRO bli medlem av miljøfyrtårn. Dette er et viktig steg for oss og vårt arbeid innen miljø arbeid.

RIKELEKTRO er aktive i sponsormarkedet, hvor vi har fokus på støtte bredde-klubber. Vi er sponsorpartner for Notodden Håndballag og Idd sportsklubb. Dette er begge klubber som vi er stolte sponsorer av, og som vi syns har gode verdier.

Til toppen